VIASAT NATURE OBELEŽAVA SVETSKI DAN ŽIVOTINJA

2017-09-29

I PODSEĆA NA EMISIJE POSVEĆENE UGROŽENIM ŽIVOTINJSKIM VRSTAMASvet je na putu da izgubi dve trećine divljih životinja do 2020. godine, a to je deo masovnog istrebljenja koje uništava svetsku prirodu od koje čovečanstvo u velikoj meri zavisi. Zbog toga je sada više nego ikada važno obeležavanje Svetskog dana životinja, podizanja svesti o našoj krhkoj i ugroženoj prirodi i isticanje važnosti postojanja što većeg broja životinjskih vrsta na planeti.

4. oktobra 2017. godine obeležićemo ovaj važan datum, a tim povodom, kanal Vlasat Nature će posvetiti ceo dan svojim najboljim emisijama koje se bave najugroženijim vrstama na planeti - gorilama, pandama, tigrovima, lavovima, polarnim medvedima i nosorozima. Povodom Svetskog dana životinja, gledaćete premijeru emisije Velika seoba, Razgovori sa delfinima i druge.

Pomenutog dana, na kanalu Vlasat Nature gledaoci će imati priliku da se podsete nekih veoma zanimljivih emisija, kao što su Panda bebe, Planinska gorila, Tigrovi u kući, Spašavajući Sirgu i Grad polarnih medveda, koje će se emitovati u toku celog dana, već od 6 sati ujutru. Za one koji ovo budu propustili, emisije će biti ponovljene i u nedelju, 8. oktobra.

Vlasat Nature će 4. oktobra podsetiti na pomenute emisije sa ciljem da još jednom istakne činjenicu da je prirodni svet koji nas okružuje u velikoj opasnosti, kao i da ukaže na važnost opstanka što raznovrsnijeg životinjskog sveta na planeti.

Ukratko o emisijama koje će se prikazivati:

  • Panda bebe – emisija koja prati 3 neverovatna panda centra u Kini i snima najslađe mladunce pandi dok odrastaju;
  • Planinska gorila – emisija koja prati poslednje primerke majmuna u njihovom prirodnom okruženju – Nacionalnom parku Ruanda Virunga i u nepristupačnoj šumi Buindi, u Ugandi;
  • Grad polarnih medveda – susret medveda i čoveka, u neverovatnoj seriji koja prati migraciju hiljadu popularnih medveda kroz mali grad na severu kanadske pokrajine Manitobe – Čerčil, u kome živi samo 900 stanovnika;
  • Tigrovi u kući – priča o dva neodoljiva mladunčeta tigra koji će jednog dana postati deo programa specijalnog odgajanja.

Pored pomenutih emisija, kanal Vlasat Nature će 4. oktobra imati specijalnu premijeru nove serije Velika seoba, u kojoj čuveni avanturista Ben Fogl prati seobu specijalno obeleženih gnuova, koji prelaze svoju epsku godišnju maršrutu od 650 km, od Serengeti planina u Tanzaniji do visoravni Masai Mara u Keniji, i nazad.